Safari
Door: Marijn en Elise
15 Januari 2008 | India, Jodhpur
Hallo allemaal het is weer tijd voor een update!
We zitten nu in Jodhpur. De afgelopen dagen hebben we een kamelen safari (eigenlijk zijn het dromedarissen) gedaan in de woestijn rond Bikaner. Bikaner is overigens een "klein" plaatsje met maar 500.000 inonders war het heerlijk rustig is. Eerlijk waar! Na de mierenhoop Delhi waar iedereen wat van je moet is dit een heerlijk rustig plaatsje waar mensen je lekker met rust laten.
De safari was echt geweldig al is het zitten op een kameel niet iets wat je erg lang wilt doen! De score is 5 blauwe plekken. Elise lag lekker languit op de kar.
Samen met een gids, een kamelenverzorger, een kok en een mede reiziger gingen we om 9 uur in de ochtend op pad naar de woestijn. Deze woestijn is niet te vergelijken met de sahara of iets dergelijks. Het is een dorre vlakte met nog aardig wat vegatatie en landbouwgrond.
Slapen deden we in een hut,op de grond. Wel opmerkelijk dat je binnen 1 week went aan het slapen op de grond en op harde bedden. 'S nachts was het 6 graden dus we lagen in al onze kleren te slapen met nog eens 2 dekens over ons heen. Uiteindelijk viel de kou dus wel mee.
De laatste dag hebben we een kijkje genomen in de rattentempel van Deshnok. Echt bizar om duizenden ratten en muizen bij elkaar te zien met diepgelovige mensen die ze iedere dag voeren. Brrrr
Vanuit Deshnok zijn we met de bus teruggegaan naar Bikaner. Leuke ervaring. Bus zit stampvol maar nee er kunnen er nog meer bij. En iedereen wil met je praten. Van de helft versta je geen snars maar je hoeft je dus niet te vervelen.
De volgende dag, dat is dus vandaag zijn we met de AUTO vertrokken. Ja het plan was om met de trein naar Jaiselmer te gaan maar ach... 7 uur in de trein voor weer een fort. Daar hadden we geen zin in. Toevallig ging onze medereisgenoot Manuel van tijdens de safari met zijn prive chauffeur naar Jodhpur en hij vroeg of wij zin hadden om mee te rijden. Ideaal! Zien we India niet alleen vanaf het spoor. Hij en de chauffeur zijn leuke lui. Ik geloof dat Manuel het wel gezellig vindt om met meerdere te reizen en de chauffeur kan zo nog wat extra verdienen. Dus vanochtend huppakee met zijn vieren in de auto naar Jodhpur. Onderweg zijn we nog gestopt in een plaatsje met een mooi......., ja je raadt het al, fort!
Daar hebben we als echte Maharaja's thee gedronken bij het (lege) zwembad. Daarna zijn we nog even de markt op gegaan om wat fruit in te slaan. Onze chauffeur "cohl diph" koopt het iedere keer voor ons omdat wij anders altijd te veel betalen. Lachen he?!
Om 5 uur zaten we heerlijk aan het avondeten op het dakterras in Jodhpur met een super mooi uitzicht over het ....fort en de stad.
Zo we gaan nu lekker biertje drinken en slapen. Morgen gaan we de stad verkennen.
Groetjes an iedereen in het winderige en koude nederland!
Groetjes an iedereen in het winderige en koude nederland!
15 Januari 2008 - 14:12
Petra:
Leuk om jullie verhalen te lezen, jullie hebben in 2 weken al heel wat meegemaakt. Ben wel benieuwd naar de foto's. Gaan jullie die nog op de site zetten? Geniet van al jullie avonturen.
Groet Petra -
15 Januari 2008 - 16:57
Marieke & Bas:
Klink echt geweldig allemaal, en dit is pas het begin! Vergeet niet te genieten ;)
Liefs Bas en Marieke -
15 Januari 2008 - 19:34
Claudia Teunissen:
Hoi Elise en Marijn,
Leuk om te horen wat jullie al gedaan en gezien hebben. En jullie gaan nog veel meer beleven! Geniet ervan, maak veel foto's en schrijf alles op (deze site is ook een heel handig dagboek!).
Liefs Claudia -
15 Januari 2008 - 20:06
Marieke En Egon:
Hela! Zo te horen gaat het helemaal goed met jullie en missen jullie ons niet (nou, stiekum een beetje dan). Tis fijn dat jullie zo genieten!!!! Wij genieten hier ook hoor, het waait en regent hier hard, wat een genot. Hoop dat jullie dit ritme van berichtjes plaatsen een beetje kunnen volhouden. Hoe's de wijn in India, hihi??? Dikke knuffels en pas goed op elkaar.
16 Januari 2008 - 11:24
Krul:
Hi Ellie & Marijn,
Oh wat 'n leuke verhalen... Ik ben jaloers!!! Flo stuurde net een sms dat ze zich verveelt en zich net een Walvis voelt... Ben beniewd wanneer de kleine zich meldt. Voel je je weer wat beter El na de darmstoornissen?? Je moet ffkes wennen aan die kruiden he? ;-)
Hier druk met congres!! Pffff....
Nou heeeeel veel plezier en geniet van al het moois daar!!
Dikke Kus,
Krul & Hanniebal -
17 Januari 2008 - 10:53
Karin:
Lees met veel plezier jullie verhalen, dus dat er nog maar vele volgen....
Genietze! -
17 Januari 2008 - 17:47
Koos:
leuk om te lezen dat het zo leuk is allemaal.en dat jullie er aangewend zijn om op de grond te slapen. verheug mij alweer op het volgende verhaal. veel plezier -
18 Januari 2008 - 12:04
Gerda En Wim:
lieve india-se nicht en neef, nog maar net weg en dan al zoveel belevenissen. De ontmoetingen, de ongemakken de bijzondere en verrassende van een andere cultuur; het zit allemaal al in jullie verhaal. geniet ervan en hou ons op de hoogte. -
20 Januari 2008 - 13:32
Annieka:
Jaloers!!!
Wat een mooie belevenissen. Echt leuk om te lezen. Die rattentempel lijkt me bizar....
Hoe is het weer daar?
Ik ga zo even uitwaaien op de utrechtse heide. Daar is het wel goed weer voor.
Tot de volgende update :-)
Annieka -
24 Januari 2008 - 09:24
Marieke:
Hallo?!
Volgens mij zijn wij hier allemaal alweer klaar voor een volgende update. Horen dus graag weer wat en zijn benieuwd naar nieuwe avonturen. Foto's zijn ook welkom.