Welkom terug in Azie
Door: Marijn en Elise
05 Oktober 2008 | Hong Kong, Hong Kong
Hallo allemaal vanuit het door een tyfoon geteisterde Hong Kong. Gelukkig hebben we alleen maar wat last van regen! Geen zorgen dus.
De afgelopen 2 weken hebben we volop genoten van Sydney. Ons laatste bericht kwam uit het rijkelijk vloeiende wijngebied Cessnock. Nog voordat we naar Sydney vertrokken begon de spanning al te stijgen. We hadden namelijk onze Russische visum aangevraagd en die lag al dan niet op ons te wachten! Daarnaast moesten wij onze auto nog verkopen! We hadden onze bus een grote schoonmaak gegeven, alle rotzooi weggegooid, een mooi pamflet gemaakt en de verkoopstrategie doorgenomen. Vraagprijs 4900 dollar, gehoopte opbrengst 3300 dollar en zo snel mogelijk verkopen!
Het plan was om de bus op een "carmarket" voor backpackers te verkopen in het centrum van Sydney. Dit was erg spannend omdat het inhield dat we een dolle rit door hartje centrum moesten maken. Na 3 kwartier STRESSS kwamen we, met het uitblijven van periferiek syndroom, aan op onze bestemming. Eenmaal op de carmarket zonk ons de moed in de schoenen. Op internet stond dat de carmarket gesloten was wegens verbouwing waardoor er veel minder mensen naar toe kwamen. Daarnaast stonden er 6 busjes te koop. Niet echt een goede uitgangspositie voor een snelle verkoop. Na het ophangen van 25 flyers in hostels zijn we naar de verre familie van Elise gereden in Noord Sydney. De broers van de oma van Elise wonen daar namelijk. Na een warm welkom van de hele familie konden we overnachten bij de de dochter van de broer van de moeder van de vader van Elise. Kunnen jullie het nog volgen... (nicht van de vader van Elise)? We kregen een eigen vleugel in het enorme huis toegewezen. Daar hadden we zelfs een eigen douche en wc. Wat wil een arme backpacker nog meer!!!
Het welkom van de familie was erg warm en het voelden dus al snel alsof we er al jaren over de vloer kwamen. Het eerste goede nieuws bleek het Russische visum te zijn! We hebben hem namelijk!!! Hopelijk een goede voorbode voor de verkoop van de bus. Toen we de volgende morgen op de carmarket aankwamen bleek dat de vorige dag 4 van de 6 busjes verkocht waren. De kansen verbeterde zich enorm. Net zoals onze ietswat sombere stemming. De competitie bestond nu uit 2 verrotte campervans en een stationwagon. De eigenaren van deze wagens stonden al 6 dagen in de saaie, koude, betonnen parkeerkelder en waren daardoor behoorlijk gedeprimeerd. Om een saai verhaal kort te maken hadden we na 2 dagen 4 stellen die onze bus wilde kopen. De verkoop was dus snel beklonken voor de volle mep!!! Nu waren er nog bijna 2 weken over om te genieten van Sydney. We vielen met onze neus in de boter. Riki en Jacque (waar we sliepen) hebben 2 zonen Jay en Troy. De eerste avond bleek al dat Riki een erg goede kok is. Het was net of we iedere avond in een restaurant zaten te eten. Zoals jullie wel begrijpen, zitten de kilo's er weer aan. Maar een goede speklaag voor China kan geen kwaad. In Sydney zijn we een paar dagen het stadscentrum gaan verkennen en zijn we wel 6 keer de Sydney Harbour Bridge over gelopen. Jay en Troy hebben ons meegenomen naar een picknick op het strand. Erg gezellig allemaal. De broer van Elise d'r oma (Hans) en zijn vrouw (Nell) hadden ons op een avond mee genomen naar een club. Nee, niet een disco club, maar een soort restaurant/bar/casino waar ze ons hebben getrakteerd op een overheerlijke steak ter grote van een halve koe. Troy, een echte surfdude, heeft mij een paar surflessen gegeven en gaf daarna een showtje hoe het wel moet. Toch wel gaaf zo dicht aan het strand wonen.
Riki en Jacque hebben ons een middag getrakteerd op een super lunch. Heerlijke oesters (mijn favoriet), Barramundi, garnalen, lobster en niet te vergeten de overheerlijke wijn!!! Omdat we het zo lekker vonden zijn we na de lunch direct naar de vismarkt gereden om nog wat meer in te slaan voor het diner. HEERLIJK. De laatste zaterdag voordat wij vertrokken hadden Nell en Riki een rijsttafel gemaakt voor de hele familie, kinderen, kleinkinderen en verre familie uit Nederland. Iedereen bij elkaar, super gezellig en heerlijk hectisch.
Voor het geval dat jullie denken dat wij alleen maar hebben gegeten en gedronken, hebben jullie het mis. We hebben ook een aantal uitstapjes gemaakt naar nationale parken, onder andere de Blue Mountains, waar we heerlijk hebben gewandeld.
Na 2 weken bij Riki en de familie te hebben gelogeerd was het tijd om afscheid te nemen. Dit was wel raar want want we waren al helemaal opgenomen in de familie. Ze hadden alles voor ons zo super geregeld en hebben ons overal mee naartoe genomen en gebracht. Echt helemaal geweldig!!Het leuke is dat je Sydney en omgeving zo op een hele andere manier beleefd.
De vlucht naar Hong Kong ging lekker snel. 6 afleveringen van een serie en 3 films later waren we er al!! Nu zitten we in Kowloon tussen de Aziaten. Heerlijk maar wel overweldigend. Het is namelijk een nationale feestag. Je kan je wel voorstellen dat het er hier als een mierenhoop uitziet. Maar goed. We zitten nu te wachten op onze visum voor China. Morgen komt de nicht van Elise, Annieka, aan in Hong Kong. We gaan gezellig 4 weken met z'n 3-en rondreizen door China. Super!
De volgende keer dus een aflevering uit het volksrepubliek.
Groetjes Elise en Marijn
P.s. Nog maar 2 maanden snif snif
De volgende keer dus een aflevering uit het volksrepubliek.
Groetjes Elise en Marijn
P.s. Nog maar 2 maanden snif snif
05 Oktober 2008 - 14:59
Marcgreet:
Droevig, het afscheid van Australië, maar jullie zullen vast nog eea meemaken in Azië. Voor ons ook een beetje droevig, omdat wij zo bevoorrecht waren om in Australië een beetje deel uit te maken van jullie avonduren. Maar goed, aan alle goede dingen komt ook een einde... Geniet van de laatste maanden!
Margreet en Marc
Ps: leuk dat jullie ook op de Harbour Bridge Pylon Lookout zijn geweest ;-) -
05 Oktober 2008 - 16:11
Edith:
Ik volg jullie verhalen nog steeds op de voet! Ze zijn echt om jaloers op te worden. Geniet van de laatste twee maanden en ik hoop dat jullie voor de geboorte van onze tweede weer terug zijn!
Dikke kus van Edith -
05 Oktober 2008 - 20:14
Jasper En Tessa:
Lieverds,
Leuk om weer jullie verhalen te lezen op de site! Wat een leventje..Geniet maar volop van China. Heel fijne tijd met Annieka!!
Heel veel liefs Jap en Tessa -
06 Oktober 2008 - 09:46
Antoinette:
Jullie cv wordt verrijkt met verkoopervaring, jullie zijn ook van alle markten thuis. Veel plezier in China en in Rustland. -
06 Oktober 2008 - 09:50
Kim:
Hi there,
Bedankt voor je lieve mailtje Elise. Oma zit inmiddels in een verpleegtehuis en is echt diep ongelukkig. Heel triest iemand zo weg te zien kwijnen en er niets aan kunnen doen. Als ze geen medische verzorging nodig had of ik heeeeeeeeeeeel veel geld had zou ik er zo in huis nemen.
Verder gaat met ons alles goed en vertrekken ook wij volgende week naar een ander oord. Heerlijk de zon opzoeken en lekker relaxen voor 2 weken met mijn familie.
Wat ontzettend cool om zo je verre familie te kunnen bezoeken en zo warm onthaald te worden. Het water loopt me in de mond als ik die foto's van dat overheerlijke seafood zie.
Heel veel plezier in China met je nicht en dan is het voor jullie misschien 2 maandjes, snif, snif...Nou ik vind het mooi geweest!!! Kom maar mooi weer terug, hahaha.
Dikke kus,
Kim -
06 Oktober 2008 - 14:05
Annieka:
Ha allemaal,
Jaja het is toegestaan...jullie mogen jaloers zijn op ons. Het is erg mooi in Hong Kong en ook nog eens erg gezellig!
Zajdjen Annieka
06 Oktober 2008 - 16:34
Hedy:
He vakantiegangers,
Zo te horen zijn jullie echte lowbudget backpackers, lekkere etentjes, lekkere wijntjes, lekkere slaapplaatsen. Ben toch wel nieuwsgierig, hoe groot is die familie van Elise eigenlijk en zo te lezen kom je ze overal wel een keer tegen.
Nog maar 2 maanden en dan is het echt afgelopen? Zo snel joh, weet nog dat we bij Rusticana zaten te eten voor dat jullie gingen.
Hier is het herfst dus het is goed dat jullie je een beetje voorbereiden op winterse temperaturen.
Groetejes, Hedy -
07 Oktober 2008 - 13:18
Marieke:
Ach ja, wat moet je nu zeggen op al die mooie verhalen en idem plaatjes erbij!!!! Ben blij dat alles nog steeds zo goed is gegaan en dat jullie zoveel leuke dingen doen!
Geniet in ieder geval ook nog van de laatste 2 maanden en tot snel. xxx -
08 Oktober 2008 - 01:22
Ivo:
Hola!
Wat zeiden Jos en ik, Sydney krijg je een betere prijs ;). Wel zuur dat ¨onze¨ starwagon na de eerste keer nog niet goed gerepareerd was. Groeten vanuit Guatemala! -
08 Oktober 2008 - 11:50
Jacqueline:
Zo'n warm welkom in het buitenland is wat je nog lang bij je zal dragen. Op naar jullie volgende avontuur! En dat laatste van nog maar twee maanden?! Een vorm van gepaste jaloezie trok aan mij voorbij. Advies: Geniet met volle teugen!
Groetjes, Jacqueline