Viva La Aussie
Door: Marijn en Elise
14 September 2008 | Australië, Cessnock
Hallo iedereen daar aan de andere kant van de aardkloot!
Ik typ dit verhaal met in het vooruitzicht een heeeerlijke fles Shiraz en stinkkaasjes. We zijn namelijk in een van de wijngebieden van Australië. Als we terugdenken aan wat we het meeste gemist hebben op deze reis, is het wel de wijn en een kaasplankje!
Maar goed we hebben natuurlijk heel wat meer meegemaakt sinds ons laatste bericht. Vanaf Cairns zijn we naar Ayer vertrokken. Op de boot in Cairns vertelden mensen over een fantastische wrakduik, de SS Yongala. Gezien onze ervaring met duiken konden we dit niet laten schieten! Helaas moesten we een dag wachten voordat we mee konden. Dit omdat het nogal hard waaide en de golven redelijk hoog waren. Omdat we niet echt goede zeebenen hebben vonden we dit totaal niet erg. Eenmaal op de boot (een kleine speedboot) en op de "rustige" zee kon het natuurlijk niet uitblijven... Ondanks pillen werd ik ongelofelijk zeeziek. En het ergste was nog wel dat we tussen de twee duiken door een uur moesten wachten. Gelukkig was het duiken alle moeite en ellende waard! Het stoomschip was in 1911, met iedereen aan boord, gezonken in een storm. Om de boot heen zwommen honderden grote vissen en op het wrak zaten softkoralen. Zoooo Mooi!!! Het leven eromheen was ook zo indrukwekkend. Schildpadden, haaien, zeeslangen, roggen en nog veel meer. Het allermooiste was, terwijl wij onze veiligheidsstop maakten, er een enorme blue spotted eagle ray voorbij kwam zweven. GEWELDIG!!! Helaas was er geen cameraman mee, dus kunnen dit beeld niet met jullie delen. Eenmaal aan land heb ik 3 dagen nodig gehad om over dat rare gevoel heen te komen.
Na het duiken hebben we een paar dagen aangerommeld. Lekker boekje lezen en kijken waar we nog meer heen wilden. Ondertussen zijn we nog naar een aantal nationele parken geweest. Altijd weer heerlijk om in de natuur te zijn. In Brisbane hebben we een paar dagen doorgebracht om o.a. koala's te zoeken. Het regende de eerste dag zo enorm hard en lang, (24uur!!) dat we de hele dag binnen hebben gezeten. Dit was voor het eerst in de hele reis. Gelukkig was het de volgende dag weer droog en zijn we het stoned viervoetertje gaan zoeken. We hebben een lange wandeling gemaakt en.... jawel... er 1 gezien. Hij zat in een klein boompje waar we hem goed konden zien. Elise helemaal blij! We waren wel een beetje teleurgesteld over de score, maar gelukkig vertelde de ranger dat er op dit moment niet veel zaten. Na al die nationale parken was het weer tijd voor een beetje actie. Ons was wederom ter ore gekomen dat in Byron Bay een geweldige duik te maken was. Dus hebben we ons toch maar weer in een nat pak laten hijsen en zijn we voor de allerlaatste keer in Australië gaan duiken. Gelukkig was de duikplek maar 5 minuten varen. Het was heel anders dan alle andere duiken, maar het was weer helemaal fantastisch. Het zicht was slecht maar ondanks dat hebben we (dankzij de instructeur) een heleboel vis gezien. De bodem lag bezaaid met Wobegongs (een soort haai). Onze opsessie van haaien is nu compleet want er kwam een haai van 3 meter op 1 meter afstand voorbij zwemmen. We konden hem gewoon aanraken (niet gedaan hoor). Zoooooo gaaf!!! Nu genoeg over het duiken. De volgende dag hebben we surfles genomen. Geen windsurfen maar brandingssurfen. En ook dat was weer helemaal geweldig. Het lukte ons allebei redelijk goed om op de plank te blijven staan. We hadden de slag zo te paken dat we de volgende dag zelf een plank hebben gehuurd. Nu zijn we buitengewoon COOL en voelen ons een echte surfbabe en -dude. Nu mijn haar nog blonderen...
Gezien we een hele boel opwindende dingen hadden gedaan, was het weer tijd voor wat rust in de natuur. Deze keer waren we naar Ebor gegaan. Een klein gehucht langs de waterfall way. We campeerden op het meest idyllische plekje op aarde. De camping was aan het einde van een onverharde weg waar nog 1 ander stel stond. Wat het nog beter maakte was dat we een kampvuur mochten maken. Wat erg lekker was, want het vroor 's nachts. Brr, we zijn alvast in training voor Mongolië en Rusland! Terwijl we eten aan het maken waren werden we vergezeld door een hele grote skippy, een soort kraai die het op onze lekkernijen had voorzien, en wat rondscharrelende possums. Heerlijk weer! 's Ochtende hebben we een heerlijke frisse wandeling gemaakt naar een uitkijkpunt. Adembenemend mooi uitzicht.
Eergisteren zijn we in Port Macquire naar walvissen gaan kijken. Eerlijk gezegd viel het een beetje tegen. De walvissen waren ver weg en hadden geen zin om een mooie show te geven. Kan je natuurlijk ook niet verwachten dat ze dat iedere keer voor die toeristen gaan doen. Wat het nog leuk maakte was een groep dolfijnen die achter een vis aan zaten. Zij gaven een leuke show weg...
Vandaag hebben we lekkere wijn geproeft bij o.a. Lindemans. Tot onze verrassing hadden ze ook een kaasproeverij. We gaan dus zometeen ons tegoed doen aan een heerlijke fles Shiraz en toastjes met stinkkaas. Wat wil een mens nog meer.
Nog 2,5 week Aussie te gaan en dan op naar Hong Kong.
Gegroet allen en op naar de volgende aflevering.
Elise en Marijn
Nog 2,5 week Aussie te gaan en dan op naar Hong Kong.
Gegroet allen en op naar de volgende aflevering.
Elise en Marijn
14 September 2008 - 10:32
Marcgreet:
Ziet er weer heel erg goed uit allemaal. Maak ons, arme sloebers die slechts een week of 4 vakantie hebben, maar weer jaloers. We hebben wel medelijden met jullie: maar liefst 24 uur regen. Dat heb je in Nederland natuurlijk niet!!
Leuk stukje weer, enjoy!!
M&M -
14 September 2008 - 10:42
Jasper En Tessa:
Hello surfbabe en -dude!
Jullie reis blijft gewoon één groot fantastisch avontuur! Wederom hele mooie foto's enne ook wij vinden jullie erg cool!! Geniet vd wijn en kaas en wij wachten weer vol spanning op jullie volgende verhalen...
Hele dikke kus van ons! -
14 September 2008 - 18:26
Antoinette:
Wat gaaf die verhalen over het duiken, moet nog steeds een cursus gaan doen, maar durf niet goed in het donkere koude water in Nederland.
Blijf lekker genieten! -
15 September 2008 - 08:57
Kim:
Hey lieve mensen,
Bah wat een jaloersmakende duikverhalen...hahaha. Geweldig!!! Zo te lezen gaan jullie straks weer afzien in landen waar het onder nul vriest vergeleken met the sun and the beach in Aussie.
Hier gaat alles goed, ben vorige week begonnen met mijn studie schoonheidsspecialiste...VET COOL!!! Lekker in de weer met crèmetjes en andere smeerseltjes. Het boek anotomie heb ik snel weer dichtgedaan...hahaha, pfff dat wordt weer ouderwets blokken. Josiah en Elijah doen het beide super en we kunnen niet wachten om 13 otober naar Florida op vakantie te gaan.
Minder is dat mijn oma is opgenomen in het ziekenhuis en met sprongen achteruit gaat. Je ziet nu echt dat ze al 87 jaar is.
Anyway, geniet nog en blijf schrijven.
Dikke knuffel,
Kim -
16 September 2008 - 20:21
Lies:
Hello Facility boy en natuurlijk Elise. Fijn dat jullie nog steeds zo genieten. Blijf je berichtjes schrijven!!!!!!!!! Weten jullie dat alles wat je op deze site plaatst(incl. foto's) ook in boekvorm kunt bestellen??
Dus...... laat ons nog meer genieten van jullie belevenissen. Enjoy the rest of the trip!!! -
21 September 2008 - 14:25
Barbie:
ziet er allemaal weer heerlijk uit!!! helemaal niet jaloers hoor...
kus barb