Down under
Door: Marijn en Elise
23 Augustus 2008 | Australië, Cairns
G'day mates,
Hier zijn we weer na drie weken afwezigheid. Jullie kunnen je vast wel voorstellen dat we in de loop van de tijd weer een hoop meegemaakt hebben! En dat is zeker zo. In de laatste aflevering gingen we bijna vertrekken naar Ayers Rock, de welbekende rots in "the middle of nowhere". Het was ongeveer 500 km rijden door het dorre landschap, maar als je dan eindelijk die rots ziet liggen is het een indrukwekkende gewaarwording. Op de dag dat we aankwamen hebben we nog net de zonsondergang bekeken bij Ayers Rock. 's Avonds zijn we gezellig uit eten geweest met Marc en Margreet. De volgende ochtend stonden we met zonsopgang bij Ayers Rock (met een paar honderd anderen). Het is ongelofelijk hoe de kleur van Ayers rock verandert als de zon opkomt. Echt geweldig. Na dit schouwspel hebben we een wandeling om AR heen gemaakt. Ongeveer 10 km, dus een lekkere wandeling. Halverwege konden we AR beklimmen. Dit hebben we natuurlijk gedaan. Vooral het begin was erg zwaar omdat het nogal stijl is. Maar na anderhalf uur bloed zweet en tranen hadden we de top bereikt. Wauw wat een geweldig uitzicht!!! De terugweg ging een stuk makkelijker en sneller, maar toen we eenmaal beneden waren stonden er aardige blaren op onze voeten, en door het omlaag lopen waren de tenen aardig in opstand gekomen. De resterende 5 km van de wandeling waren dan ook slopend! 's Avonds zijn we weer teruggereden in de richting van Alice Springs. Onderweg zijn we bij een camping gestopt voor de nacht. Daar scharrelden een paar andere typisch Australische dieren rond, Emu's. Het waren een soort huisdieren geworden want ze wilden alleen maar voer!!! Toen wij weer een van onze groenterijke gerechten gingen maken, werden wij hun doelwit. Ze waren zo volhoudend dat ik mijn terratorium moest afbakenen en er een een klap voor z'n kop moest verkopen. En dat hielp...
Bij terugkomst in Alice Springs moest de auto WEER naar de garage. Ook hier kwamen we Marc en Margreet 'toevallig' weer tegen. Echt grappig dat je elkaar overal tegenkomt. De eerste keer was de olielek niet goed gerepareerd. Na een onderzoek door de plaatselijke dealer zouden de kosten op 1100 dollar komen! Helaas konden ze de onderdelen niet snel genoeg bij elkaar krijgen dus zijn we naar Cairns gereden. Dit is een reis van 2500 km dus we hadden de auto vol met flessen olie... De reis opzichzelf ging lekker snel, voor zover dat kan natuurlijk. We wisselden elkaar om het 1 a 1,5 uur af met rijden. Dit was wel nodig want de wegen zijn erg saai. Vooral het laatste stuk richting de oostkust waar het alleen maar dor grasland is. Maar na 4 dagen waren we dan eindelijk weer in de bewoonde wereld in Cairns, het Mekka/ Walhalla/ Lourdes voor de duikers.
De eerste dagen in Cairns hebben we gewerkt. Ja, op onze manier dan. We moesten erg veel zaken regelen voor het laatste gedeelte van de reis. Een visum regelen voor Rusland is namelijk niet zo simpel. Ook moest de auto WEER naar de garage. Uiteindelijk is hij helemaal gerepareerd en de garage uit Darwin heeft het allemaal betaald! Gelukkig!!!
Genoeg over de auto. Cairns is een stad met een tropisch klimaat. Rond Cairns zijn nog grote stukken oerwoud te vinden waar je lekker kan wandelen, kamperen en op het strand liggen. Rond Cape Tribulation is een groot national park waar de zee en het regenwoud samen komen. Net een sprookje! Hier hebben wij drie dagen gekampeerd aan het strand. 's Nachts zijn we heerlijk in slaap gevallen met de geluiden van de zee op de achtergrond. Super relaxed. Overdag deden we niet meer dan wandelen, boekje lezen en eten maken. Beter kan het gewoonweg niet worden.
De laatste dagen voordat we weer naar Cairns moesten, hebben we doorgebracht in de Tablelands ten westen van Cairns. We stonden daar met twee anderen op een natuurcamping in een national park. In de schemer hebben we een wandeling gemaakt op zoek naar de "Rat Kangaroe". We hebben er een paar gezien, maar achteraf bleken ze ook op onze camping te zitten. Daar waren ze ook erg geinteresseerd in ons eten. Elise op de banken... ja want het zijn net super grote ratten, alleen springen ze er nog eens bij.
Eenmaal weer in Cairns moesten we nog een ding doen. DUIKEN! We hadden een driedaagse tour geboekt waarbij we op de boot bleven slapen. Ik vond het erg spannend omdat ik tijdens het duiken vaak enorme hoofdpijn krijg. Deze keer had ik een pilletje van iemand gekregen wat daar tegen zou moeten helpen. Nee, niet die pillen waardoor je kabouters gaat zien... ;) En tot mijn grote vreugde hielpen ze! Jahoeeee.
De duikreis was nogal duur, voor hetzelfde geld kan je een maand door India reizen, dus hadden we een dormkamer geboekt. Aan boord bleek de kamer overboekt te zijn en kregen wij... jawel, een upgrade. We werden in de duurste kamer gestopt met tweepersoonsbed, eigen douche, wc en zelfs een tv. Mazzel!!! Het duiken zelf was in een woord GEWELDIG. We hebben stingray's, super mooie koraal, verschillende soorten haaien, schildpadden en nog veel meer gezien. Vanaf de boot konden we dolfijnen zien en... een Minke Whale. Het was drie dagen lang onderwaterfeest. Boven water was het wat minder, omdat er een aardige wind stond. Wij, geen zeebenen hebbende, hadden daar erg last van. De kotszakjes konden tevoorschijn komen. Niet echt tof en nu we weer aan wal zijn... ja jullie raden het al, gaan we nog steeds heen en weer!
We zijn ons gereed aan het maken om naar Townsville te rijden waar we nog twee wrakduiken gaan maken.
Het waren zoals gewoonlijk weer topweken.
See ya later.
Elise and Marijn
Het waren zoals gewoonlijk weer topweken.
See ya later.
Elise and Marijn
23 Augustus 2008 - 07:42
Jasper En Tessa:
Lieve Lies en Marijn,
Wat een prachtige foto's!!! En wat heerlijk dat je kon duiken zonder pijn Marijn. Al met al weer een mooi avontuur. Op naar het volgende!! Hou ons op de hoogte!
Liefs -
23 Augustus 2008 - 10:00
Annieka:
Hi mates!
Prachtige foto's!! Allemaal zelf gemaakt :-)??? Leuk om te lezen over Australie.....bekend terrein.
China schiet nu ook al op, kijk er echt naar uit!
Groetjes Anniek
23 Augustus 2008 - 12:51
Miriam Meijer:
Klinkt weer super! En wat een gave foto's! Niet stiekem ansichtkaarten gescand? Nog heel veel plezier!
liefs,
Mir -
23 Augustus 2008 - 15:06
Marcgreet:
Hoi Elise en Marijn
Wauw, wat een mooie (onder)waterfoto's. Het duiken heeft zo te zien wel opgeleverd wat jullie hoopten. Het klinkt echt super. Voor ons ook nog een stukje Australie voor de volgende keer.
Wij zitten al weer helemaal in het gewone leven, geen last gehad van een jetlag gelukkig. Maar heimwee naar het goede leven in Australie en de gezellige avonden met jullie hebben we nog wel!
Heel veel plezier verder.
Heel veel groetjes van Marc en Margreet -
24 Augustus 2008 - 10:00
Mieke En Peter:
Hoi Elise en Marijn! Wat een prachtige foto's en weer een heerlijk verhaal om te lezen. Nog heel veel plezier down under!
Veel liefs uut Zeeland -
24 Augustus 2008 - 11:10
Carin:
Wat maken jullie veel mee zeg, wat een gave foto's. Erg leuk om te lezen allemaal.
Hier gaat het schooljaar morgen weer van start, de verbouwing is bijna klaar, het gewone leven gaat weer beginnen.
Groetjes Carin -
24 Augustus 2008 - 12:49
Wim En Gerda:
Lieve kinders,
Drie weken niets gehoord, dat was afzien. Jullie verhaal klinkt relaxed en zo anders dan Azie.
lieve groet,
Wim en Gerda -
25 Augustus 2008 - 08:29
Marlies Groenenboom :
Hallo,
Heel toevallig kwam ik op jullie reisbericht. Geweldige reis lijkt me! In een van jullie verslagen las ik de naam Etty. Ik ben al jaren op zoek naar mijn vriendin van vroeger Etty Hazelaar uit Rotterdam. Ze had een broer Ernst en familie in Australie. Kan het zijn dat het jullie tante is? marliesvanveen@web.de -
25 Augustus 2008 - 09:22
Kim:
Hai hai,
Wow wat stoer zeg met haaien duiken! Jullie zijn mijn helden.
Tot schrijfs en nog heel veel plezier.
Dikke kus,
Kim -
27 Augustus 2008 - 11:43
Jacqueline:
Wow, wat een verhalen weer. Duiken zou ik ook nog graag een keer doen! Zeker nu weer na jullie prachtige foto's te hebben gezien. Op naar jullie volgende belevenissen! -
07 September 2008 - 09:50
Euphemia:
GEWELDIG zeg al die verhalen...Tijdens de vakantie heb ik onder het klussen wel aan jullie gedacht..ik heb jullie verhalen een tijdje niet kunnen volgen, omdat we vlak voor de zomervakantie de sleutels hebben gekregen van ons huisje. Inmiddels zijn we gesetteld en hoeven we alleen nog maar de zolder, de trap en de kleine dingen op te hangen en te bevestigen.
Misschien ook wel leuk om te vertellen is dat ik sinds vorige week accountmanager van Australie ben geworden. Dus dat betekent dat ik er over een paar maanden ook heen ga...dus jullie reisverhalen door Australie geeft me zeker de kriebels en ideeen!!
Nou veel reisplezier nog en op naar het volgend avontuur.
Groetjes Euphemia -
12 September 2008 - 18:56
Lenny:
Hoi Elise en Marijn,
Heb net jullie super mooie foto's aan mijn ouders laten zien. Ook zijn zijn erg onder de indruk.
Ik ben erg jaloers op jullie walvis!
Veel plezier nog.
14 Augustus 2013 - 14:18
Hans Van Voorst:
heb je etty ooit kunnen localiseren ik ben ook op zoek naar haar
hans van voorst -
10 December 2015 - 22:22
Hans Van Voorst:
heb je ooit Etty kunnen traceren ik ben nog steeds op zoek naar haar
hans van voorst