Ons eerste wereldwonder - Reisverslag uit Agra, India van meinazie - WaarBenJij.nu Ons eerste wereldwonder - Reisverslag uit Agra, India van meinazie - WaarBenJij.nu

Ons eerste wereldwonder

Door: Marijn en Elise

Blijf op de hoogte en volg

30 Januari 2008 | India, Agra

Hoi allemaal,

We zijn om 06.00 uur opgestaan en waren om 07.00 uur bij de ingang van de Taj Mahal. We wilden bij zonsopgang de Taj bekijken dus vroeg uit de veren. Nou ja...plank. We hadden van andere mensen gehoord dat je soms heel lang in de rij moest staan om binnen te komen, maar zo vroeg in de ochtend zijn niet veel mensen zo gek om naar de Taj te komen. Dus konden we zo doorlopen. De Taj bestaat uit een groot aantal gebouwen waar soldaten in vervlogen tijden sliepen. As je door de hoofdpoort naar de Taj toeloopt, doemt hij in al zijn glorie op. Wauw, wat een gezicht. En dat alles voor zijn favourite overleden vrouw! We hebben heel veel foto's (80) genomen. De volgende keer proberen we de foto's erop te zetten maar die barrels van computers vertrouwen we hier niet zo. Zou zonde zijn als het schijfje kapot gaat en al onze kostbare foto's weg zijn!
Rond half 8 kwam de zon op en scheen voor een kort moment door de wolken op het witte marmer. Dit gaf gelijk een heel ander gezicht aan de Taj. Van een kille uitstraling veranderde de kleur in een goude warme gloed. Echt geweldig. Eenmaal bij de Taj zagen wij de onvoorstelbare details die daarop aangebracht zijn. Overal bloemen uitgehakt uit het marmer en zelfs bloemetjes en andere figuren die ingelegd waren in het marmer. Wat een werk moet dat geweest zijn!
Toen we weggingen bij de Taj was het al een stuk drukker geworden en buiten stond een rij mensen van wel 100m. Wij blij dat we zo vroeg zijn gegaan.

Daarna hebben we lekker ontbeten en zijn we naar het fort gegaan. Nog een bezoekje aan de oude markt en de dag zat er al weer op.
Het was weer een super dag!

Vandaag nog een dagje door Agra zwerven en dan op naar de kamasutratempels!

Dikke kus van Elise en Marijn

• 30 Januari 2008 - 08:36

Marieke:

Lijkt me hartstikke mooi, zo bij de zonsopgang. Moeten we nog noodpaketten truien en andere warme spullen sturen? Hou elkaar maar goed warm, hihi!
    Veel liefs.....

• 30 Januari 2008 - 12:17

Pauline:

Wat mooi allemaal, zoals jullie het omschrijven. Komen jullie ook nog wel een beetje aan rust toe? Waar is jullie eerstvolgende "rustplaats"? Daar zullen jullie lekker aan toe zijn. Geniet lekker en vooral ook van elkaar!
    Kus en liefs Pauline

• 30 Januari 2008 - 16:21

Hedy:

kamasutra is dat niet vaneh.......

• 30 Januari 2008 - 19:11

Cor:

Moet je echt voor de kamasutra zo ver reizen, 14 dagen geleden kon je gewoon naar Utrecht voor een nieuwe gereedschapkist (of what ever)
    Fijn om te lezen dat jullie het zo goed naar de zin hebben.
    Hoe gaat het met de darmpjes een hele apotheek mee en nog aan de race.
    We missen je !!!!!
    PS: ik heb de sport-toeter weer compleet.
    Kan niet wachten dat je terug bent hi-hi.

Groeten Cor en Carla

• 30 Januari 2008 - 19:20

Burka Ana:

een kus uit gran cananaria

• 30 Januari 2008 - 19:41

Jasper En Tessa:

Mooi he!! Het is vroeg opstaan maar dan heb je ook wat :)
    Nog maar even in India, maar de topper Varanasi komt er nog aan. Geniet geniet geniet!!!
    Hele dikke kus van ons!

• 31 Januari 2008 - 12:58

Manfred En Petra:

Wat heerlijk romantisch zeg die zonsopgang.En wat betref die kamasutra...Ja inderdaad die had je ook in utrecht, maar in india is net effe iets anders.Hopelijk vinden jullie een goede pc,zodat we kunnen mee genieten van de foto's.Groetjes van manfred en petra