Thailand en Cambodja
Door: Marijn en Elise
05 April 2008 | Cambodja, Khett Siem Reab
Hallo allemaal,
Deze keer krijgen jullie een bericht vanuit Siem Reap (Angkor Wat).
Eenmaal weg van het strand en Ko Chang, waar het echt geweldig was, hebben we een nachtje geslapen in Trat. Een lekker slaperige stad. De volgende dag zijn we met de bus naar Chanthaburi vertrokken. Geen toerist die daar komt. De stad staat bekent om de edelstenen. In het weekend komen daar veel handelaren, maar door de week is het erg rustig. De meeste winkels zijn dan ook dicht. Het hotel waar we sliepen was ook alleen maar ingesteld op handelaren. Daarom waren er in alle kamers 1 een persoons bed. Dus.... Marijn (ik) kreeg een matje en kon op de grond slapen.
's Ochtends vroeg zijn we vertrokken naar de grens met Cambodja. Met de taxi pickup truck zijn we naar de grens gebracht waar we het visum konden regelen. 20 dollar voor een paar stempels in je paspoort en klaar is kees. Bij de grens werd het verschil tussen de twee landen al snel duidelijk. Aan de Thaise kant zijn de wegen geasfalteerd, luxe auto's en was alles goed onderhouden. Aan de kant van Cambodja zijn de wegen onverhard met veel kuilen erin en overal weer bedelaars. Toen we Cambodja inliepen werden we door 10 man opgevangen om ons aan een taxi te helpen. Beetje zoals de praktijken in India! Bussen gingen niet vanaf deze grensovergang naar Battambang. We konden een taxi nemen of achterop de pickup truck. De pickup was afgeladen vol met mensen en goederen. Dus hadden we weinig zin om op het dak te gaan zitten en 4 uur lang te rijden. Na wat onderhandelen en grapjes maken konden we dan eindelijk met de taxi (op heerlijk zachte stoelen) vertrekken. Het kostte veel te veel geld maar ja wat kan je doen.... Na een half uur rijden begon een tropische bui te vallen. Waren wij even blij dat we niet achterop de pickup zaten!!
In Battambang hadden we 2 scooters met chauffeur gehuurd om ons rond te rijden naar de plaatselijke bezienswaardigheden. We reden over onverharde wegen en waren aardig aan het stofhappen, dus hebben we uiteindelijk maar een mondkapje aangeschaft. Zweten als een gek, maar geen stof! De natuur is hier ook weer geweldig mooi. Overal rijstvelden, kleine dorpjes en ooooooveral fruitbomen. Bij de eerste wat die we bezochten, waren een paar killing caves uit de tijd van Pol Pot en de Khmer Rouge. Echt heel erg luguber en verschrikkelijk wat er zich in die tijd heeft afgespeeld. Mensen werden boven de grotten afgemaakt en dan als oud vuil naar beneden gegooid. De chauffeur vertelde dat er in Cambodja veel van deze plekken zijn.
Op de terugweg zijn we gestopt bij een hanengevecht. Erg maf om 2 hanen met elkaar te zien vechten met daaromheen opgeonden mannen die de hanen staat aan te moedigen. Na een gevecht worden de hanen weer opgelapt en de wonden gehecht. Interessant om een keer te zien, maar niet te vaak!
Op de terugweg, naar de stad, hebben we een trein genomen. Niks speciaals toch?? Nou, het was een bamboetrein. Het spoor wordt hier maar 1 keer per week door een normale trein gebruikt, dus gebruiken de plaatselijke boeren het als "weg". De bamboetrein is een bamboe bodem waaronder 4 wielen worden gezet, aangedreven door een kleine motor. Alles in 1 minuut in of uit elkaar te halen. De rails loopt niet helemaal recht, alsof een dronkenlap het heeft aangelegd. Af en toe even stoppen om wat koeien over te laten steken. Een leuke ervaring.
De volgede dag zijn we met de boot vertrokken naar Siem Reap. Slingerend door het landschap op een klein bootje. Heel wat beter dan een weg vol kuilen! Tijdens de boottocht kregen we heel mooi te zien hoe mensen wonen, werken en leven op en rond de rivier. Echt super. Mensen die in een huisje op bamboe palen wonen, vissers die aan de kant van de rivier hun netten controleren, vrouwen die de was doen en kinderen die aan het zwemmen zijn. Het leven van jaren geleden.
Nu zitten we in Siem Reap en gaan morgen naar de Angkor Wat.
Groetjes uit een zonnig Cambodja
Marijn en Elise
Deze keer krijgen jullie een bericht vanuit Siem Reap (Angkor Wat).
Nu zitten we in Siem Reap en gaan morgen naar de Angkor Wat.
Groetjes uit een zonnig Cambodja
Marijn en Elise
05 April 2008 - 10:00
Petra Borst:
Hee Marijn & Elise!!
Alles nog steeds goed? Ontzettend leuk om te lezen allemaal. Zeker omdat ik net een ticket heb geboekt naar Cambodja!! En Vietnam. Maar pas in november :-(
Dankzij jullie verhalen heb ik er nog meer zin in. Heel erg veel plezier weer de komende tijd!!
Groet Petra Borst -
05 April 2008 - 10:39
Gerda:
lieve reizigers,
prachtige foto's en geweldige ervaringen. blijf verslag uitbrengen! -
05 April 2008 - 10:52
Jasper En Tessa:
Prachtige foto's! We wensen jullie een mooie reis door Cambodja!! Jullie zien er allebei goed uit. Veel plezier!
Liefs Jap en Tessa -
05 April 2008 - 14:24
Jacqueline:
Hoi M&E,
Heerlijk om weer even weg te dromen bij al die verhalen over reizen. En werkelijk prachtige foto's. Ga zo door!
07 April 2008 - 14:17
Marieke En Bas:
hey
bedankt voor de cadeautjes, erg leuk.
tot mails
xxx -
09 April 2008 - 19:01
Antoinette:
Wat een geweldige trein moet dat zijn geweest, mijn kinderen zijn nu al jaloers op jullie !!! En zo'n hangmat lijkt me ook wel wat. Door jullie mooie verhalen krijg je helemaal zin in vakantie. Wellicht iets om aan een reisprogramma deel te nemen, dan is het een betaalde vakantie !! Nog veel plezier allebei.
Groetjes Antoinette Vriend. -
10 April 2008 - 15:41
Tim:
Hey,
Bedankt voor het cadeautje, erg leuk!
Heb meteen een staatslot gekocht dus eens kijken of ze echt werken!;-)
Met mij verder alles goed! Veel plezier daar nog en tot spreeks.
ps:huisje is bijna af ja....bijna