Good morning Vietnam! - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van meinazie - WaarBenJij.nu Good morning Vietnam! - Reisverslag uit Ho Chi Minhstad, Vietnam van meinazie - WaarBenJij.nu

Good morning Vietnam!

Door: Marijn en Elise

Blijf op de hoogte en volg

28 April 2008 | Vietnam, Ho Chi Minhstad

Xin chao lieden van het hollandse leven!

Zijn we weer. Ja we spreken al een aardig woordje Vietnamees. Bier bestellen in Vietnamees is overlevingsnoodzaak nummer 1!!

We zijn dus aangekomen in Vietnam. Een week geleden zijn we met de boot vanuit Phnom Penh naar Chau Doc gevaren. Een geweldige reis over de Mekong rivier. Dat is even iets anders dan de Rijn....Op de boot zaten voor het merendeel Nederlanders en twee Amerikanen. Een erg gezellig clubje bij elkaar en uiteindelijk hebben we een week lang met één van de Amerikanen (Jonathan) rondgereisd. Het klikte erg leuk. De grensovergang was als geen ander. Normaal zijn de douaniers erg nors, maar hier waren ze ontzettend vriendelijk. In Chau Doc hebben we een boottocht over de rivier gemaakt met zonsondergang. Vanuit Chau Doc zijn we met de bus naar Can Tho gegaan. Daar hebben we met de groep van de boot op een ...boot gegeten. Op de Rijn zou dit een toeristische attractie zijn, maar hier niet. Alleen maar Vietnamezen en een stel rare toeristen. De menukaart was erg interessant. Veldmuis, slang, kikker, hersenen, ingewanden en de rest wat hier over de aardbol zwerft. Een van de jongens en ik konden het niet laten om een raar gerecht te bestellen. Gefrituurde kikkers en snakeheadfish. Heerlijk.

De volgende morgen zijn we om 5 uur vertokken naar de floating markets. Super mooi en perfect licht om foto's te maken. Om 3 uur waren we terug in het hotel en hebben we de bus geregeld naar Vinh Long. 's Avonds sliepen we in een "homestay" op een eiland in de Mekong. Echt een geweldige plek!! Alleen de weg ernaartoe was erg spannend. We hadden 3 mannen met scooters gehuurd om ons naar de homestay te brengen. Ik zat achterop bij een man, de helft van mijn lengte, met twee grote rugzakken. De weg was niet meer dan een meter breed met water of een greppel aan de zijkant. Voor iedere brug remde hij af en ging met een slakkengang de brug over. Niet erg slim, want 2x 18kg tas en 90kg Marijn kon hij nooit niet houden. En omdat de scooter de steile helling van de bruggen niet aankon, stonden we bovenop bijna stil. Ik heb een paar keer mijn voet neer moeten zetten, omdat we onze balans verloren en het kleine kereltje niet bij de grond kon met zijn voeten. Zes bruggen later kwamen we "wat" gespannen aan bij één van de mooiste plekken. Er waren maar twee andere mensen. Van een van de Vietnamese mensen kregen we een fles medicijn (Vietnamese whiskey). Dat maakte de avond erg melig en gezellig.

De volgende dag hebben we een mooie fietstocht gemaakt over het eiland. In een van de kleine dorpjes zijn Jonathan en ik naar de kapper gegaan. Ik had namelijk nog steeds een mat in mijn nek van onze eerste kapperervaring in Trat. En volgens Elise zag ik eruit als een Duitser, dus moest hij eraf. Deze keer heeft ze mij gered van een verschrikkelijk bloempotkapsel. Op de markt hebben we onze Vietnamese rijsthoedjes gekocht. De hele markt liep uit om ons te bekijken en te helpen.

De 26ste zijn we vertrokken naar Ho Chi Minh City. Best een relaxte stad, maar er zijn zooooooveel scooters. Bijna de helft van de inwoners heeft er één (7 miljoen inwoners). De afgelopen dagen hebben we de stad een beetje verkend en natuurlijk het oorlogsmuseum bezocht. 's Avonds zijn we gezellig de kroeg in geweest. Jonathan is vanmorgen vertrokken. De afgelopen week met hem was super gezellig.

Morgen gaan we naar de Cao Dai tempel en de Cu Chi tunnels. Overmorgen reizen we verder naar Mui Ne en gaan we lekker naar het strand.

Tot over een week.

Tam biet Elise en Marijn.

• 28 April 2008 - 13:53

Esther Bosch:

Doe mij maar zo'n veldmuis, lijkt me toch heel wat lekkerder dan een gefrituurde kikker! Hehehe!
    Superverhalen weer jongens, genieten hier ook in dit koude kikkerlandje (heb je 'm weer, die kikker).
    Knuffel!!

• 28 April 2008 - 14:10

Jasper En Tessa:

Lieverds, wat een menu!! Ellie niks genomen van al die delicatesses? Wat klinkt het allemaal goed en ontspannen!
    Ook apart dat de hele markt uitliep om jullie te bekijken en te helpen! Leuk hoor! Geniet maar lekker van het strand!

Dikke kus!

• 28 April 2008 - 15:55

Annieka:

Wat een mooie foto's hebben jullie gemaakt! Echt leuk om te zien.
    Veel plezier en ik kijk alweer uit naar jullie volgende update :-)
    Groetjes Annieka

• 28 April 2008 - 19:05

Tiesch:

Heb in een week tijd alweer een redelijk delletje speciaal achter de kiezen gepropt, kikker je ook behoorlijk van op!!

• 29 April 2008 - 15:07

Roos:

Hey Marijn en Elise!!
    Leuk om jullie verhaal zo te lezen, jullie hebben dezelfde reis ook wel op een heel leuke manier gedaan! Lache met die scooters overal he haha.
    Geniet van het strand en veel plezier verder nog. Hanoi is ook erg mooi!
    Roos
    www.roosy.waarbenjij.nu

• 01 Mei 2008 - 06:34

Cindy:

Reizen is inderdaad hard werken he! Uren op een brommertje tuffen en dan ook nog eens kikkers op het menu zien staan...Geniet van de rust op het strand ;-)

• 08 Mei 2008 - 11:07

Manfred En Petra:

Hoi marijn en elise heb weer effe gekeken.Ik moet zeggen jullie hebben alweer veel gezien en ook mooie foto''s hoor.We kijken gauw groetjes van ons en nog veel plezier.