Trekking Annapurna Base Camp - Reisverslag uit Bandīpur, Nepal van meinazie - WaarBenJij.nu Trekking Annapurna Base Camp - Reisverslag uit Bandīpur, Nepal van meinazie - WaarBenJij.nu

Trekking Annapurna Base Camp

Door: Marijn en Elise

Blijf op de hoogte en volg

26 Februari 2008 | Nepal, Bandīpur

Hoi allemaal,

Daar zijn we weer.... De trekking zit erop en het was in één woord FANTASTISCH!!!

We vetrokken vol goede moed op valentijnsdag de Himalaya in samen met onze gids Mamus. Om 8.00 uur hebben we de bus genomen naar het beginpunt, Phedi. Gelijk 1000 meter klimmen naar 1600 meter. Een goede kennismaking met de trappen van het Annapurna gebergte. Onderweg eet en slaap je in lodges. Het gebied is helemaal ingericht op het toerisme. Gelukkig is het geen hoogseizoen, want ze zeggen dat het dan filelopen is.
Ons eerste doel was om de 4e dag het Annapurna Base Camp te bereiken op 4130m. Per dag hebben we 6 a 8 uur gelopen. Het was echt ontzettend mooi, iedere dag is de natuur en het weer anders. Het ene moment loop je door dorpjes, dan door het bos, tropisch, gras, vlakte, hoge pieken, trappen die reiken tot aan de hemel. Je zou er moe van worden als je eraan denkt. Al die trappen omhoog, maar elke keer als de wolken openbreken, wisten we weer waar we het voor deden. Dat fantastische uitzicht!!
De 4e dag liepen we door de mist naar het basecamp en de hoogte doet wel wat met je. Veel drinken en goed eten. Marijn was aardig van de kaart door de hoogte. Omdat het zo mistig was, kon je geen hand voor ogen zien. Rond 16.00 uur kwamen we aan en zat de hele eetzaal vol met mensen. Erg gezellig!!
In het laagseizoen was er op de basecamp maar één lodge open. Helaas waren alle kamers bezet. Maar de beste man had nog een kamer, zei hij met zijn zaag in de hand. Het slot van een andere lodge werd er gewoon afgezaagd. Echt zo mooi. Nu hopen op een heldere ochtend, maar eerst nog slapen op de hoogte. Dat is echt een aparte belevenis. Je voelt dat je hele lijf moeite heeft om voldoende zuurstof binnen te krijgen en dat maakt het slapen niet echt makkelijk. En we hadden mazzel... het was helemaal helder om 06.15 uur. We zaten in een kom met alle hoge bergpieken om ons heen, WAUW! We hebben de zonsopgang gezien en genoten van het geweldige uitzicht.
Na het ontbijt begon de tocht terug. Het was een zware tocht ondanks dat het naar beneden was. Er was wat lawinegevaar en het begon mistig te worden. Gelukkig wist onze gids de gevaarlijkse stukken. Het begon in de middag te sneeuwen en de hele wereld werd wit. Hoe lager we kwamen begon de sneeuw om te slaan in regen, hmmmmm. Daardoor zijn we een dorpje eerder gestopt dan de planning was. Gelukkig maar want eenmaal binnen, begon het nog harder te regenen. Alleen nu moesten we de 6e dag aardig wat inhalen. Toen we wakker werden was de hele wereld wit en hebben we de halve dag door een witte wereld gelopen. Echt zo mooi!
Dag 8 zijn we om 05.00 uur opgestaan om naar een uitzichtpunt te lopen, Poon Hill. Het was filelopen naar boven, maar het was geweldig! Het was kraakhelder en het uitzicht was super! 180 graden bergen! De foto's volgen, want het internet is hier niet al te snel. Na het mooie uitzicht hebben we ontbeten en verder gelopen naar de warm water bronnen. Het was een heerlijk plekje. We konden sinaasappels uit de tuin plukken. Wat wil een mens nog meer. En niet te vergeten een heerlijk warm bad na een paar dagen zonder warme douche. Jammer dat de stinkkleren daarna weer aan moeten. De laatste dag hebben we vooral in de bus gezeten en genoten van het lokale vervoer.

We zitten nu in Bandipur, een dorpje 100 jaar terug in de tijd. Morgen op naar Chitwan Nationaal Park.

Volgende keer meer.. Groetjes Marijn en Elise vanuit het fantastisch mooie Nepal.

• 26 Februari 2008 - 12:05

Cindy:

Wauw, wat een prachtig verhaal weer!

• 26 Februari 2008 - 15:24

Karin:

Klinkt weer helemaal fantastisch.... nieuwsgierigheid naar foto's wordt er niet minder op. Tijd om ff te relaxen??

• 26 Februari 2008 - 16:22

Miriam Meijer:

Klinkt echt weer super! Heel veel plezier nog!

liefs Miriam

• 26 Februari 2008 - 19:12

Riaenpiet:

Wat een belevenissen!! jullie zijn wel sportief bezig zeg. En wat zien jullie veel moois.

Thijs zit inmiddels in Thailand, hij zal jullie nog wel mailen denk ik.

We wensen jullie nog een hele fijne tijd!

Groetjes en liefs van Ria en Piet.

• 26 Februari 2008 - 19:33

Hennie Cnossen:

waaaaaaauw, ik ben jaloers.
    Geniet ook voor ons verder.
    het ga jullie goed.
    groetnis ut Fryslan.

• 26 Februari 2008 - 21:41

Jacqueline:

Ik zou zo graag af en toe over jullie schouders mee willen kijken. Fijn dat we het op deze manier een klein beetje mee mogen beleven. Dus op naar het volgende avontuur!!!
    Heel veel plezier, Groetjes van Jacqueline

• 27 Februari 2008 - 12:39

Ana:

hey, mjam.

• 27 Februari 2008 - 14:29

Atjo En Pauline:

Wat geweldig zeg! Wat een tocht.\zijn jullie niet bekaf? Jullie hebben onderhand wel wat rust verdiend of zniet dan?
    Kuskus
    pauline

• 28 Februari 2008 - 08:29

Euphemia:

Hoi Hoi,

Wat een geweldig verhaal, ik zou zo willen boeken en het ook gaan doen. ;)

en de foto's die jullie tot nu hebben gemaakt en die wij kunnen zien....echt gaaf!!!

Nou tot een volgend verhaal maar weer.

groetjes Euphemia

• 28 Februari 2008 - 10:21

Esther Bosch:

Wauw, in één woord fantastisch! Wat zit ik hier nog te doen achter mijn pc-tje! Dat is toch helemaal geweldig wat jullie aan het doen zijn! Verder voelen jullie je prima nog steeds?
    Lieve groetjes, Esther