Laatste dagen Laos - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van meinazie - WaarBenJij.nu Laatste dagen Laos - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van meinazie - WaarBenJij.nu

Laatste dagen Laos

Door: Marijn en Elise

Blijf op de hoogte en volg

27 Juni 2008 | Thailand, Bangkok

Nog maar 1 dag en dan ziet Elise haar zussie weer!!! Op de 28ste vliegen we naar Singapore en gaan daar Marianne en Barbara ontmoeten. Met z'n vieren gaan we 3 weken door Sumatra en Java reizen.

Maar eerst onze laatste belevenissen van Laos. In onze laatste update gingen we een bezoek brengen aan de "Plain of jars" in de buurt van Phonsavan. Om te beginnen was de busreis erg lang en ging over bergkammen met steile wegen en scherpe bochten. Jullie raden het al... het was weer feest met al de kotszakjes! De volgende dag wilden we eigenlijk op de brommer rondtoeren, maar omdat het zo ontzettend veel regende hebben we een toer geboekt. Gelukkig maar, want de wegen waren onverhard. Op sommige hellingen was het een grote modderstroom waar zelfs de auto niet tegenop kon komen. De "Plain of jars" bestaat uit ongeveer 60 plaatsen allemaal in de buurt van Phonsavan. We hebben 3 van de grootste plaatsen bezocht met honderden potten. Men weet er niet echt veel over, waarom ze er zijn, hoe oud ze precies zijn en waar ze voor dienen. Er zijn 2 theorieen. Een is dat het een soort doodskisten waren en de tweede is dat ze de potten gebruikten om whiskey in te maken. Ze denken dat de potten tussen de 1500 en 2500 jaar oud zijn. Maar iedereen die er wat over vertelt heeft een ander verhaal. Het was wel een indrukwekkend gezicht. Door de oorlogen zijn er zoveel niet ontplofte bommen dat men niet goed onderzoek kan doen. Bij een van de sites regende het zo hard dat de brug overstroomt was. We moesten over de dijkjes langs de rijstvelden lopen. En natuurlijk moest ik even een duik nemen in het water. Mijn slipper ging er namelijk in de stroom vandoor.

Van Phonsavan zijn we weer terug naar Vang Vieng gegaan om het "tuben" te proberen. Het komt er op neer dat je jezelf op een band met de rivier mee laat drijven. Opzichzelf al erg spannend, ahum... Maar onderweg waren allemaal barretjes die je letterlijk naar binnen hengelen. Over de eerste 300 meter hebben we dan ook 4 uur gedaan. Naast veel bier drinken kan je er ook "swingen". Kijk maar naar de foto's.

En dan was het 's avonds eindelijk zover. Voetbal!!! We hadden de wekker om 01.30 gezet om ergens in een plaatselijke kroeg te gaan kijken. Toen we aankwamen (broodnuchter) bleken we niet de enigen te zijn. Wel de enigen die nog nuchter waren. De oranje gevulde kroeg was er helemaal klaar voor! De rest zullen we jullie maar besparen...

Na de enorme "kater" zijn we verder gereisd naar Vientiane. Aangezien we daar maar een halve dag hadden doorgebracht, hadden we nog wat goed te maken. De eerste dag zijn we een beetje aan het ronddwalen geweest door de straten en langs de Mekong. Lekker relaxed allemaal. De tweede dag waren we er weer helemaal klaar voor en hebben we een motor gehuurd om naar de stupa en het boeddhapark te gaan. Het Boeddhapark was wel erg interessant. Weer eens iets anders dan anders.

Toen we eindelijk uitgeslapen waren hebben we de bus naar de grens met Thailand gepakt om vandaaruit met de nachttrein naar Bangkok te reizen. Lekker boekje lezen. Jammer alleen dat we net alle boeken uithadden... Nu zitten we weer in Bangkok. En uiteraard hebben we gisteren weer sushi gegeten in de MBK. Omdat het zooo goed bevalt gaan we het vandaag maar nog eens overdoen. We gaan voor de vaste klantenkaart!!!

Vanaf nu gaat de reis iets anders worden dan gepland. Na Indonesie was het plan om 3 maanden door China en Tibet te gaan reizen. Tibet is gesloten voor buitenlanders en in China zijn de visumregels, ivm de Olympische Spelen, dusdanig aangepast dat we geen visum kunnen krijgen. In ieder geval niet voor 3 maanden. Dus... hebben we een alternatief moeten bedenken. We gaan nu 2,5 maand naar Australie! Wat hebben we het toch slecht ;). We landen in Darwin en zijn van plan om over land naar "Elise Springs" te reizen. Vandaaruit willen we in Cairns gaan duiken en dan langzaam naar Sydney afzakken. Na Australie vliegen we naar Hong Kong waar we Annieka (nicht van Elise) gaan ontmoeten. We hopen dat we dan een visum kunnen krijgen om 4 weken door China te reizen met als eindstation Beijing. Moelijk om het nu al te schrijven, maar terug gaan we met de Trans Mongolie express. Gelukkig hebben we de helft van onze reis nog voor de boeg.

Tot ons volgende avontuur vanuit Indonesie!

Groetjes Elise en Marijn

• 27 Juni 2008 - 10:25

Jaap En Bety.:

Lieve Elise en Merijn.

Het ziet er allemaal weer super uit.
    Ben benieuwd wat jullie van Autralie vinden.
    Goetjes aan je zus,en Annieka.
    Genietse.
    We hopen morgen naar Marokko te gaan voor 3 weken.
    Liefs Jaap en betsy.

• 27 Juni 2008 - 14:15

Antoinette:

Elise en Martijn,

Australië is geen verkeerd alternatief. Passen jullie op voor de slangen ? Het schijnt een erg relaxed land te zijn, dus ik ben benieuwd hoe het gaat bevallen.
    Groetjes Antoinette.

• 28 Juni 2008 - 11:36

Marije:

Mijn stage in Japan zit erop, het was erg geslaagd! Maandag vlieg ik terug naar Nederland. Voor jullie duurt het nog even, maar wat leuk wat jullie allemaal meemaken. Geniet ervan!

Groetjes Marije

• 28 Juni 2008 - 12:38

Jasper En Tessa:

Ziet er weer geweldig uit! Veel plezier met marianne en barbara!
    Liefs