4x Blanda Goreng - Reisverslag uit Yogyakarta, Indonesië van meinazie - WaarBenJij.nu 4x Blanda Goreng - Reisverslag uit Yogyakarta, Indonesië van meinazie - WaarBenJij.nu

4x Blanda Goreng

Door: Marijn en Elise

Blijf op de hoogte en volg

11 Juli 2008 | Indonesië, Yogyakarta

Na 2 dagen trekking door de jungle in Sumatra zijn we dan eindelijk weer in de bewoonde wereld.

Op Singapore kwamen wij om 15.00 uur aan en heel toevallig Marianne en Barbara om 16.00uur. Na het warme wederzien zijn we met de skytrain naar de stad gereden. We waren zo druk aan het kletsen dat we niet doorhadden dat de trein na 2 stops weer terugreed naar het vliegveld. We stonden dus erg raar te kijken toen we daar weer aankwamen... Uiteindelijk hadden we een betaalbaar hotel gevonden in de rosse buurt van Singapore. We moesten, om ons hotel binnen te komen, door een rij hoertjes heen. Tijdens het inchecken werden we door vieze oude mannetjes gestoord die "even" een kamertje nodig hadden! Als je dat weet lig je toch minder lekker in je bed...

De volgende dag zijn we naar Medan gevlogen. Na aankomst zijn we gelijk de bus ingestapt en doorgereisd naar Lake Toba. Vier uur in de bus, maar dan zaten we wel lekker aan het water. De bussen lijken op die in Nepal. Enorme rammelkasten waar men het woord vol niet kent. Daarbij komt nog dat in Indonesie veel kettingrokers zijn. Het mag zelfs in de overvolle bus. Heerlijk die kretek lucht.

In het meer ligt een eiland waar we een leuk hotel hebben gezocht. Na een dag relaxen hebben we op een scooter lekker rondgereden. We zijn nog op een bruiloft verzeild geraakt. Iedereen in Indonesie is zooo vriendelijk. In de andere landen zijn we gewend dat er op een gegeven moment om geld of iets dergelijks gevraagd wordt, maar hier is bijna iedereen oprecht. Vaak kunnen zo nog een woordje Nederlands ook!

Nadat iedereen weer fris en uitgerust was, zijn we naar Bukit Lawang gereisd, op zoek naar de Oerang Oetang. We hebben daar een trekking geboekt die we 2 keer een dag moesten uitstellen, omdat alle dames ziek geweest zijn. Maar uiteindelijk zijn we wel gegaan. De eerste dag van de trekking zijn we door de gaafste jungle getrokken. Af en toe was het wel zwaar want het pad ging aardig steil omhoog en omlaag. Het was zo heerlijk om daar te lopen met al die geluiden om ons heen. Na een half uur lopen kwamen we de eerste Oerang Oetang tegen! Wat een gaaf gezicht. Ze zat ons zo aan te kijken van, waar ziten jullie je allemaal druk om te maken. Voor een mooie close-up werd ze gepaaid met een banaan. Beetje jammer dus. Later zagen we een moeder met baby, een vrouwtje en big pappa. Het was net junglebook hoe ze aan de lianen door de jungle slingeren. We konden er geen genoeg van krijgen. Ongeveer 200 foto's verder zijn we eindelijk weer doorgelopen. Voor de lunch zijn we gestopt in een idyllisch dal aan een klein riviertje midden in de jungle. En of het eten dan heeerlijk smaakt! Na 8 uur lopen kwamen we bij ons kamp aan. Het was niet meer dan een paar bamboestokken die een zeiltje ophielden. De voorkant was open, dus alle spinnen, slangen en tijgers konden zo naar binnenlopen. De dames moesten wel even slikken... Helemaal toen bleek dat we op heel erg dunne matjes moesten slapen. Maar we hebben het overleefd en het was een super gave ervaring. 's Ochtends werden we gewekt door nieusgierige apen en konden we heerlijk badderen in de rivier. Hoe mooi kan het zijn!!!

Na de terugkomst in de bewoonde wereld zijn we naar Yogyakarta op Java gevlogen. Dit was erg spannend. Ik was namelijk vergeten om mijn zakmessen uit de handbagage te halen. We moesten ze dus meesmokkelen. We zijn door 2 x-ray's gegaan, overal bewaking, maar niemand heeft ons gesnapt. Oef... Dan weet je dus hoe veilig het allemaal is.

De stad is wel weer een mooie afwisseling na alle natuur. In de stad word je helemaal gek gemaakt met al dat mooie Batik spul. Marie en Bar zijn al ten prooi gevallen aan de Batik maffia. We zijn naar het paleis van de Sultan geweest. De Sultan nummer 8 had 20 vrouwen en 186 dochters. Tegenwoordig moeten zij het voorbeeld geven en mogen ze maar 1 vrouw. Ik werd overal sultan genoemd. Rara hoe kan dat...

Tijdens het bezoek werden we "aangevallen" door schoolkinderen die op een schoolreisje waren. En wij waren het studieopject. Omringd door 40 kinderen werden vragen op ons afgevuurd. Where are you from? What is your name and your nickname? En zo maar door. Op het laatst moesten ze allemaal een handtekening van ons hebben (we waren heel even een celebrity). Dit alles om hun Engels te oefenen.

Gisteren zijn we naar de vogelmarkt geweest. Erg zielig maar ontzettend mooi. In de middag hebben we de Prambanan tempel bezocht en zometeen gaan we naar de Borobudur. Leuk leuk allemaal.

Zoals jullie lezen hebben we het erg naar onze zin met z'n vieren. Dus tot de volgende aflevering.

Groetjes de Sultan en zijn drie dames!

P.S. Voor wie het niet weet. Blanda Goreng = gebakken Nederlander.

• 10 Juli 2008 - 07:08

Antoinette:

jammer dat het rookverbod nog niet is ingevoerd in Indonesië.
    Prachtig die mooie apen, zal wel een geweldige trekking zijn geweest. Nou weer veel plezier met het vervolg van de reis.

• 10 Juli 2008 - 07:14

Miriam :

Hey allemaal,

Het klinkt weer super! Heel veel plezier nog met z'n vieren!

liefs miriam

• 10 Juli 2008 - 07:45

Pauline En Atjo:

Dag lieve scheetjes,
    Heerlijk om je zussie erbij te hebben of niet dan! Geniet er maar lekker van. Jullie Sultan heeft het dan toch met jullie 3 dames gedaan; in de jungle gelopen dan he! IK bedoelde ook echt niets anders! Mail je gauw!
    Kus
    Pauline

• 10 Juli 2008 - 08:07

Jasper En Tessa:

Is het nou echt nodig om ons zo jaloers te maken :) schitterend!!!!
    Geniet er maar goed van met z'n vieren

Veel liefs xx

• 10 Juli 2008 - 18:39

EW:

Hey lieve mensen, leuk weer die avonturen te lezen! En op die foto's lijken jullie nog wel dezelfde personen gelukig ;-)... Gaaf hoor. Hier draait alles door, nieuwe baan bevalt prima. En het andere nieuwe ook ;-)!!!
    Enjoy and live life to the maXX

• 11 Juli 2008 - 13:23

Flo:

Heee Mutsen, hier de andere muts.
    Mooie verhalen weer! Maar hier in Belanda is het ook erg avontuurlijk....! Geniet van alles! x Flo

• 14 Juli 2008 - 09:44

Kim Sampson-Gebhardt:

Selamat Pagi,

Apa Kabar? Baik?! Hahaha, wat begint het hier te kriebelen zeg na het lezen van jullie Indo-verhalen. Yogya ben ik ook geweest, maar wat ben ik jaloers op jullie trip in Sumatra! Daar komt mijn vader dus vandaan, een klein dorpje dichtbij het Toba meer.

Anyway mensen, geniet van het "in-mijn- subjectieve-ogen" mooiste land ter wereld!

Kussie van Kimmie

• 15 Juli 2008 - 14:03

Cor En Carla:

tjonge,jonge,jonge wat hebben jullie het slecht
    ik heb echt medelijden.
    Geniet er nog maar ff lekker van de tijd vliegt voorbij.
    Voor je het weet ben je weer terug in ons mooie Nederland.

• 28 Augustus 2008 - 12:53

Marion (HBS):

Hoi hoi

Ha, ik lees jullie verhaal over Indonesie nu pas, maar wat een geweldig land he? Wij zijn ook daar geweest deze zomer. Helemaal leuk ! Sumatra (vanaf 16 juli waren we daar) vonden wij het mooist, mooie natuur, supervriendelijke mensen, lekker eten.
    Tobameer gezien en Samosireiland (geslapen). De trekking hebben wij helaas niet gedaan, maar ook wij zijn op een bruiloft beland. De hele schare kinderen bleven maar komen bij ons en ook wij zijn naar Medan en Yogjakarta en Jakarta geweest. Super zeg, ga nu snel jullie andere verhaal lezen....

Groet
    Marion